KOMPIS FALUN

I maj 2019 stängde vi KOMPIS FALUN klädlagret förgått det blev allt för tufft att som  liten förening jaga pengar till hyran. Det innebär ganska stora förändringar och vi kommer nog att alltid minas tiden då när vi hade lagret och kunde packa klädpaket efter klädpaket till medmänniskor i stort behov. Under vintern 2016 och 2017 samlade Falun ca 80 par vinterskor och minst lika mycket vinterkläder varje lördag som skickades vidare till asylboenden i dalarna. 


Idag ser det så klart lite annorlunda eftersom vi inte har nått lager att tillgå men även det att det inte kommer så många nyanlända, är även det en anledning.KOMPIS FALUN Klädlager lever kvar i det vi idag kallar KOMPIS FALUN HJÄLPEN som har en delad funktion


A. Hjälp till ekonomiskt utsatta medmänniskor i stort behov av hjälp och även mindre brådskande men behjärtansvärda önskemål. Mao ex allt från att hjälpa en hemlös få hjälp att gå till tandläkaren och göra en rotfyllning till att ordna en cykel, eller vinterskor till en medmänniska osv


B. ”Hemfix” att medmänniskor som bildar tillfälliga hemfixteam med chaufför& 1-2 bärare. Ibland behöver vi hyra släp oftast går det att lösa genom att medmänniskor lånar ut sin bil och släp med drag. Teamet samlar sedan genom att åka hem till medmänniskor i Falun med omnejd som meddelat att de vill skänka det som eftersöks till ekonomiskt utsatta medmänniskor som saknar det basala som gör ett hem till ett hem. Vi samarbetar idag nära med Återbruket som ligger vid återvinningsstationen på Ingarvet.


Du når oss via vår facebookssidan: Kompis Falun hjälpen, eller fb gruppen Kompis Falun Hemfixhjälpen

076-1622557

eller via mail [email protected]

.

Kontakta oss

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Tack! Ditt meddelande har skickats.

Du når oss via vår facebookssidan: Kompis Falun hjälpen, eller fb gruppen "Kompis Falun Hemfixhjälpen"

Tetefonnummer: 076-1622557

eller via mail kompisf[email protected]